Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Το Ίδρυμα Παλλάδιον και τα «Ταλέντα στη χώρα της Βαυαρίας».

Το Ίδρυμα Παλλάδιον παρέχει τη δυνατότητα σε αριστούχους μαθητές των Ελληνικών Γυμνασίων να γίνουν υπότροφοι του Προγράμματος «Ταλέντα στη χώρα της Βαυαρίας».

Στο πλαίσιο μιας εορταστικής τελετής, που πραγματοποιήθηκε στις 10 Απριλίου 2013 στους χώρους των βαυαρικών ανακτόρων (Residenz), ο Βαυαρός Υπουργός Παιδείας Dr. Ludwig Spaenle και η Διευθύντρια του Ιδρύματος Robert Bosch Dr. Ingrid Hamm απένειμαν σε 50 αριστούχους μαθητές με μεταναστευτική προέλευση την υποτροφία «Ταλέντα στη χώρα της Βαυαρίας». Οι 50 αυτοί μαθητές των βαυαρικών σχολείων κατάγονται από 25 διαφορετικές χώρ ες, όπως Κίνα, Αργεντινή, Πολωνία, Τουρκία, Ρωσία, Πακιστάν, Λίβανο, Ιράκ, Γαλλία, Αφγανιστάν, και άλλες. Οι 7 από τους 50 υποτρόφους είναι από την Ελλάδα, 4 φοιτούν στα Ελληνικά Γυμνάσια του Μονάχου και 3 σε Δημόσια Σχολεία της Βαυαρίας.
Το πρόγραμμα Υποτροφιών «Ταλέντα στη χώρα της Βαυαρίας» υπάρχει από το 2005 και είναι ένα κοινό πρόγραμμα του Βαυαρικού Υπουργείου Παιδείας και του Ιδρύματος Robert Bosch με βασικό στόχο τη στήριξη ταλαντούχων μαθητών με μεταναστευτική προέλευση ώστε να αναπτύξουν κατά τη σχολική τους φοίτηση τις κατάλληλες ικανότητες και δεξιότητες για μία επιτυχημένη πανεπιστημιακή και επαγγελματική σταδιοδρομία. Το πρόγραμμα διαρκεί 3 – 4 χρόνια και συμπεριλαμβάνει μια μικρή μηνιαία οικονομική υποστήριξη, επιμορφωτικά ταξίδια και σεμινάρια.
Χάρη στη διαμεσολάβηση του Ιδρύματος Παλλάδιον είχαν τη δυνατότητα, φέτος για πρώτη χρονιά, μαθητές των Ελληνικών Γυμνασίων της Βαυαρίας να συμμετέχουν στις διαδικασίες επιλογής του προγράμματος αυτού. Από τους 11 μαθητές των Ελληνικών Γυμνασίων που έλαβαν μέρος, πέτυχαν την υποτροφία οι ακόλουθοι τέσσερις: Εμσελίδου Κυριακή, Οικονόμου Γεωργία, Σουσούνη Νικολίτσα και Τσιντρίδης Κωνσταντίνος.
Το Ίδρυμα Παλλάδιον συγχαίρει τις ελληνίδες μαθήτριες και τους έλληνες μαθητές για τη διάκρισή τους και τους εύχεται καλή επιτυχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.